AMSTERDAM - De volgende grote superheldenfilmreeks die Marvel Studios gaat lanceren is gebaseerd op de stripreeks Guardians of the Galaxy.

Het nieuws zou officieel pas tijdens de strip- en filmbeurs Comic Con in juli worden aangekondigd, maar de Amerikaanse filmsite Latino Review kwam vrijdag al met de scoop.

Guardians of the Galaxy bestaat uit een bonte verzameling superhelden waaronder Bug, Star-Lord, Drax the Destroyer en Rocket Raccoon. Deze helden nemen het op tegen de kwade buitenaardse Badoom die het heelal willen overnemen.

Het lijkt duidelijk dat Guardians of the Galaxy een jonger publiek moet aanspreken dan The Avengers, die veel bekendere groep Marvel-superhelden.

Toch zouden er al plannen zijn de twee heldenteams in toekomstige films met elkaar te verweven. Marvel heeft met de film The Avengers bewezen verhalen van uiteenlopende superhelden te kunnen samenbrengen.

Dromen

Marvel-topman Kevin Feige droomt al langer hardop over een groots opgezette Guardians-film, die zich grotendeels in de ruimte afspeelt. Ook overweegt hij films gebaseerd op Ant-Man, Dr. Strange en Black Panther.

Guardians of the Galaxy heeft nu het groene licht gekregen, met een geplande premièredatum in 2014. Nicole Perlman, die bij Marvel-eigenaar Disney werd opgeleid als schrijfster, werkt al aan het scenario. Daarnaast heeft Disney de rechten gekocht voor speelgoed, games en attracties gebaseerd op de Guardians-film.

Marvel zit ondertussen niet stil. Voor volgend jaar staan Iron Man 3 en Thor 2 gepland. Voor 2014 staat, naast de Guardians-film, Captain America 2 op het programma.