AMSTERDAM - Paul Verhoeven is niet tevreden over de productie van de nieuwe korte film Steekspel.

De Nederlandse regisseur vroeg de input van het publiek voor het project. "Er kwamen al met al een paar duizend scripts binnen", vertelt de regisseur aan het tijdschrift Park Magazine. "Er zat niet één script bij dat ik wilde verfilmen."

De nieuwe manier van films maken is Verhoeven niet bevallen. Hij concludeert dat talentenjachten voor film niet werken.

"Zingen is veel natuurlijker dan een script schrijven, regisseren of componeren", concludeert Verhoeven.

Kim van Kooten

De regisseur vindt dat het idee achter het project niet bleek te werken. "Maar het publiek heeft tegelijkertijd veel interessante scènes en visuele details verzonnen die ik zelf nooit zou hebben bedacht." De 73-jarige Verhoeven is niet van plan nogmaals op deze manier met zijn publiek samen te werken.

Hij zou wel nog een keer in zee willen gaan met het team waarmee hij Steekspel maakte. "Als Kim van Kooten morgen belt en zegt: Paul, ik heb een mooi verhaal voor je en we kunnen de film met precies dezelfde crew maken, dan zeg ik al mijn andere afspraken af."

Van Kooten schreef de eerste drie minuten van het scenario van de film. Daarna werd aan het publiek gevraagd de volgende korte delen te schrijven. Uit alle inzendingen kozen Verhoeven en scenarist Robert Alberdingk Thijm het beste scenario uit. Het publiek heeft zelf ook een versie van de film gemaakt.

De twee versies van Steekspel gaan in november in première.