AMSTERDAM - Ryan Reynolds heeft getekend voor de rol van Connor MacLeod in de remake van Highlander.

Dat schrijft de filmsite Joblo.

De rol van de onsterfelijke Schot werd in het origineel uit 1986 gespeeld door Christopher Lambert, die met de film een cultstatus verwierf en zijn acteercarrière lanceerde.

Het verhaal van Highlander, dat uiteindelijk werd verteld in meerdere films en tv-series, gaat over enkele bijna onsterfelijke krijgers die door de eeuwen heen elkaar bestrijden.

Alleen door hem te onthoofden kan een tegenstander worden uitgeschakeld. Uiteindelijk zal slechts één ultieme krijger overblijven die daarmee werkelijk onsterfelijk wordt.

Twilight

De regie is in handen van de Spanjaard Juan Carlos Fresnadillo, vooral bekend als schrijver en regisseur van de zombiefilm 28 Weeks Later. Het scenario is van Art Marcum en Matt Holloway, die samen de eerste Iron Man schreven, en van Melissa Rosenberg, vooral bekend als scenariste van de Twilight-films.

Reynolds was onlangs te zien in de thriller Safe House met Denzel Washington. De 35-jarige Canadees heeft naast Highlander nog een film over superheld Deadpool op de planning staan. Wanneer Highlander in de bioscoop verschijnt is nog onbekend.