AMSTERDAM - Acteur Piet Ekel is donderdagochtend overleden. De acteur, die in de serie Swiebertje de rol van 'Malle Pietje' vertolkte stierf op 90-jarige leeftijd.

Ekel was al een aantal jaren ernstig ziek. Hij overleed aan de gevolgen van maag- en longkanker. Hij kon de strijd met de slopende ziekte niet winnen en overleed donderdag in zijn huis in Soest.

Ekel is rustig ingeslapen en heeft geen pijn geleden, maakte zijn vrouw bekend.

'Malle Pietje' was de laatste overgebleven Swiebertje-acteur. Ook Joop Doderer (Swiebertje) en Riek Schagen (Saartje) zijn al overleden.

Vijf jaar geleden werd Ekel opgenomen in het ziekenhuis en werd de diagnose kanker bij hem gesteld. Daarna ging het 5 jaar goed, tot april van dit jaar toen hij opnieuw korte tijd in het ziekenhuis verbleef en te horen kreeg dat er tegen de uitzaaiingen geen behandeling meer mogelijk was.

"Wij zijn bedroefd over het overlijden van Piet Ekel. Hij heeft door zijn rol van Malle Pietje in Swiebertje veel voor de NCRV betekend", reageerde een woordvoerster van de omroep die Swiebertje in de jaren zestig en zeventig uitzond. "Het is voor ons een einde van een tijdperk."

Acteur Piet Ekel (Malle Pietje) overleden