AMSTERDAM - Jackie Chan komt terug op zijn beslissing nooit meer in een actiefilm te spelen. De Chinese acteur produceert een Engelstalige actiekomedie waarin hij ook de hoofdrol gaat spelen.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het idee voor de film komt van de 58-jarige Chan zelf. Hij speelt in de komedie een detective die een Amerikaanse gokker moet zien te vinden die een casino een berg geld is verschuldigd. Om de verslaafde Amerikaan te vinden moet Chan de hele wereld over reizen.

Vorige maand zei Chan nog niet meer de actieheld te willen uithangen. "Ik werk mijn hele leven al in actiefilms, nu ben ik moe", aldus de filmmaker.

De Chinese kungfuheld verkondigde tijdens het filmfestival van Cannes nog dat Chinese Zodiac, die eind dit jaar uitkomt, zijn laatste actiefilm zou worden. Daar komt de acteur nu dus alweer op terug.

Chan maakte eerder actiekomedies als Rush Hour 1, 2 en 3 met Chris Tucker en Shanghai Noon met Owen Wilson. De nieuwe actiekomedie van Chan wordt geschreven door de relatief onbekende Jay Longino. Wanneer het nog titelloze filmproject in productie gaat, is onbekend.