LOS ANGELES - Marc Webb, de regisseur van The Amazing Spider-Man, zegt nog niet te weten of hij ook het vervolg wil regisseren. 

Dit ondanks het feit dat Sony Pictures al geruime tijd de releasedatum heeft vastgesteld op 2 mei 2014.

Webb doet de uitspraken in de Huffington Post. “Ach, het is een lang verhaal. Mensen vragen me over het vervolg en ik antwoord dan: ‘tja, ik weet nog niet of ik het wel wil doen, maar het maken van de film is leuk’."

"Ik ben dol op Andrew (Garfield) en Emma (Stone), maar het is zoiets als iemand die net is bevallen, vragen of ze weer zwanger wil worden”, aldus Webb.

Bombastisch personage

Tevens gaf Webb aan waarom het personage J.J. Jameson niet in The Amazing Spider-Man zit. Dit personage werd in de eerdere trilogie van Sam Raimi gespeeld door J.K Simmons.

"Dat is iets van de vorige films. Het was zo’n bombastisch personage, dat het moeilijk was hem in deze film te verwerken.” Desondanks verwacht Webb wel dat we Jameson gaan terugzien in de toekomstige Spider-Man-films.

The Amazing Spider-Man, met onder andere Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans en Dennis Leary, is sinds woensdag in 3D te zien in de Nederlandse bioscopen.

Andrew Garfield

Toen Andrew Garfield werd gevraagd om de rol van Spider-Man te spelen was het als een droom die uitkwam. "Als kleuter droeg ik al een Spider-Man pak", zo vertelt hij aan het AD.

Waarom juist deze superheld hoog op zijn wensenlijstje stond om te spelen, is simpel.

"Spider-Man is van alle superhelden de enige wiens huidskleur niets uitmaakt. Batman en Superman zijn blank. Je ziet dat aan hun gezichten", zo vertelt de 28-jarige acteur. Volgens Andrew zou ook een zwarte acteur de rol kunnen spelen, omdat zijn hele lijf bedekt is.

"Kinderen over de hele wereld kunnen zich met hem vereenzelvigen, dat zie ik niet bij Batman of Superman gebeuren. Spider-Man is echt van iedereen."

Lees onze recensie van The Amazing Spider-Man hier.