AMSTERDAM - Sylvester Stallone heeft het scenario van The Expendables niet overgeschreven.

De Amerikaanse krachtpatser heeft de rechtszaak die schrijver Marcus Webb tegen hem had aangespannen, maandag gewonnen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Volgens de rechter lijken de twee verhalen slechts in grote lijnen op elkaar.

Scripts

De advocaten van Stallone wezen de rechter er ook op dat Webb met zijn scenario The Cordoba Caper begon toen Stallone en zijn coscenarist David Callaham al met The Expendables bezig waren. Bovendien kon niet voldoende bewezen worden dat Stallone en de zijnen van het bestaan van Webbs scenario op de hoogte waren.

Beide scripts gaan over huurlingen op leeftijd die de opdracht krijgen om een dictator af te zetten. Callaham schreef de eerste versies van The Expendables, later nam Stallone zijn werk onderhanden. Hij schrapte een aantal verhaallijnen, personages en scènes om er zo veel mogelijk actie in te verwerken.

De 65-jarige Stallone werd in oktober aangeklaagd door Webb. Stallone schreef het scenario, regisseerde The Expendables en speelde de hoofdrol. Het vervolg op de actiefilm draait vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscopen.