LOS ANGELES - Tussen de handafdrukken van Hollywood’s grootste sterren, prijken sinds maandag ook de pootafdrukken van Uggie, de hond die eerder dit jaar wereldfaam vergaarde door de film The Artist.

De tienjarige Jack Russell is daarmee het eerste dier dat een plaatsje heeft gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. Dat meldden diverse Amerikaanse media.

De ceremonie markeerde tevens het afscheid van Uggie in de filmwereld. Het hondje gaat het rustiger aan doen. Hoewel hij niet meer in films zal optreden, is Uggie nog wel beschikbaar voor evenementen voor het goede doel, aldus zijn baasje Omar von Muller.

Uggie droeg voor de speciale gelegenheid een gouden halsband en hij werd vergezeld door zijn acteercollega’s Lassie en Bobby (Kuifje).

Bekijk de video

The Artist

De stille zwart-witfilm The Artist werd in februari bekroond met vijf Oscars. Fans vonden dat de hond zelf ook voor een Oscar genomineerd had moeten worden, maar in de regels van de organisatie staat dat de onderscheiding alleen aan mensen kan worden toegekend. Wel won Uggie de Palm Dog-award op het filmfestival van Cannes.

Uggie speelde ook mee in de vorig jaar verschenen film Water For Elephants, met Reese Witherspoon.

The Artist-hond Uggie vereeuwigd op Walk of Fame