PARIJS - Met de première deze week van The Amazing Spider-Man staat Emma Stone op de drempel van wereldfaam, maar tegen NU.nl zegt de actrice roem als 'één grote hallucinatie' te zien.

"Ik word om deze film te promoten nu van vliegveld, naar limo, naar hotel, naar rode loper gesleept, over de hele wereld”, pruilt de 24-jarige Amerikaanse.

"Het is één grote waas geworden, maar wel een leuke en leerzame."

Verstrengeling

Ze beseft maar al te goed dat ze een onderdeeltje is van een machtige Hollywood-machine.

"Nee, het heeft niets met mij te maken, maar alles met het fenomeen Spider-Man. Mensen gaan straks niet voor mij naar de bioscoop. Ze willen Spidey zien."

"Ik denk soms: ooit moet het toch stoppen", zegt Emma half vertwijfeld, over haar recente succesreeks.

Bekijk de trailer


"Want wat heb ik een mazzel gehad met mijn rollen." Ze excelleerde onlangs in The Help en Crazy, Stupid, Love met Ryan Gosling. De rising star blinkt met name uit in komedies, al vindt ze die doodeng om te maken.

"Want ja, een humoristische vrouw is vaak onaantrekkelijk. Ik sluit me dus aan bij Lucille Ball, die ooit zei: ‘Ik ben niet grappig, maar dapper.'"

Andrew Garfield

De rol van Spider-Man wordt nu ingevuld door acteur Andrew Garfield, die in deze prequel achter de verdwijning van zijn ouders aangaat. Daarnaast zou de Engels/Amerikaanse acteur ook Stone’s nieuwe liefde zijn.

Enkele dagen terug bij de galapremière in Madrid ging het stel voor het eerst in een voorzichtige verstrengeling op de kiek voor de verzamelde paparazzi.

Low-profile

Maar hun relatie houden Emma en Andrew toch vooral low-profile. "Het is logisch dat als je zo intensief op de set samenwerkt dat er een band ontstaat", zegt de roodharige actrice, minzaam glimlachend.

"Ik ben ook blij dat we deze trips samen doen. Alleen hij weet wat ik doormaak. Andrew en ik hebben chemie." Verantwoordelijk voor die chemie is de regisseur van deze vierde Spider-Man-editie, Marc Webb, zo stelt Emma.

"Hij heeft nog lang op mij gewacht, want ik was de aller-aller-laatste die auditie deed. Maar toen vond ook Andrew: zij is hét."

Cateringbudget

Emma erkent dat ze samen met Andrew en filmer Marc Webb een trio vormt van relatieve nieuwkomers in blockbuster-land. Zo draaide Webb hiervoor 500 Days of Summer, een kleine arthouse-film.

"Die productie had zo gemaakt kunnen worden van het cateringbudget van deze Spider-Man. Maar omdat Marc zo’n indy-filmer is, legt hij het accent bij zijn acteurs, waardoor ik niet verzoop in ingewikkelde computeranimaties of 3D-effecten. Hierdoor is The Amazing Spider-Man een episch en dramatisch Romeo en Julia-verhaal geworden."

Multi-culti

De in Arizona geboren Stone heeft in haar hotelsuite wel een verklaring voor de populariteit van Spider-Man.

"Hij is één van de weinige superhelden, wiens gezicht je totaal niet ziet, als ie z’n masker op heeft. Daaronder zou Spider-Man dus zomaar een Aziaat, Afro-Amerikaan, of Latino kunnen zijn. Spider-Man is stiekem heel multi-culti. Iedereen kan zich met hem identificeren."

The Amazing Spider Man 3D is vanaf donderdag in de bioscoop te zien