AMSTERDAM - Rob Zombie gaat de ijshockeyfilm Broad Street Bullies maken, over de keiharde Philadelphia Flyers tijdens de jaren zeventig.

De rocker gaat de film regisseren en produceren en schrijft tevens het scenario, meldt de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Zombie is vooral bekend van zijn horrorfilms als House of 1000 Corpses en Halloween. De nu aangekondigde ijshockeyfilm belooft echter ook genoeg bloed en geweld, aangezien de Philadelphia Flyers in de jaren zeventig bekendstonden om hun extreem gewelddadige spel.

Salarisinhouding

In een beruchte wedstrijd in 1976 tegen de onoverwinnelijk geachte Sovjet-Unie werden de Russische spelers, stuk voor stuk afkomstig uit het Rode Leger, zo hard aangepakt dat ze al na enkele minuten van het ijs wilden. Pas toen gedreigd werd met salarisinhouding besloten ze schoorvoetend de wedstrijd af te maken, die overigens door de Flyers met 4-1 werd gewonnen.

De Broad Street Bullies, die hun bijnaam dankten aan hun stadion aan de Broad Street, bevatten echter ook genoeg talent en kwaliteit. Het team won de felbegeerde Stanley Cup in 1973-1974 en het daaropvolgende seizoen. Over het team werd in 2010 al een documentaire gemaakt voor de Amerikaanse betaalzender HBO, tevens getiteld Broad Street Bullies.