AMSTERDAM - Regisseur Pieter Kuijpers wil zijn debuutfilm Van God Los opnieuw in de bioscoop uitbrengen. 

Kuijpers denkt dat hij, nu de televisieserie Van God Los zo'n groot succes is, een nieuwe generatie publiek kennis kan laten maken met de film uit 2003. Dat vertelt hij deze week in een interview in de nieuwe editie van het iPad-magazine Filmtab.

"Heel veel tieners die nu met de serie weglopen hebben geen idee dat er überhaupt een Van God los-film is", legt hij uit. "En dat terwijl het misdaadgenre populairder is dan ooit in Nederland.”

Bekijk de trailer van de film

Bovendien vindt de regisseur Van God Los nog steeds het beste dat hij ooit heeft gemaakt. "Er valt na tien jaar nauwelijks iets aan de film af te dingen."

Tien jaar

Het is in 2013 tien jaar geleden dat de film Van God Los in de bioscoop te zien was. Het verhaal, geïnspireerd op de Bende van Venlo die begin jaren '90 huishield in Limburg, vertelt over een groep vrienden die langzaam maar zeker de criminaliteit in glijden. De hoofdrollen werden vertolkt door Tygo Gernandt, Egbert Jan Weeber en Angela Schijf.

Kuijpers wilde met de film vooral laten zien hoe schijnbaar gewone jongeren toch kunnen vervallen tot crimineel gedrag. Dit uitgangspunt vorm ook de basis van de BNN-serie Van God Los, waarvan komend jaar het derde seizoen wordt uitgezonden. De film Van God los trok in 2003 zo'n 200.000 bezoekers.