AMSTERDAM - Benicio del Toro heeft de titelrol te pakken in het drama Jimmy Picard.

De Puerto Ricaan speelt een Amerikaanse indiaan die psychische problemen ondervindt na zijn strijd in de Tweede Wereldoorlog. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film is gebaseerd op het autobiografische boek Psychotherapy of a Plains Indian van de Frans-Amerikaanse etnoloog en psycholoog Georges Devereux.

Hij werd in de jaren veertig en daarna alom gezien als een expert op het gebied van Amerikaanse indianen.

Medische problemen

De 45-jarige Del Toro speelt het titelpersonage, een Blackfoot-indiaan die na thuiskomst op zijn Amerikaanse reservaat medische problemen ondervindt waarvoor geen lichamelijke oorzaak kan worden gevonden.

Hij laat zich onderzoeken door Devereux, pionier op het gebied van de etnopsychiatrie. Na verloop van tijd worden de twee totaal verschillende mannen goede vrienden.

Bondfilm

De rol van Devereux wordt gespeeld door de Fransman Mathieu Amalric. Hij is vooral bekend van zijn schurkenrol in de Bondfilm Quantum of Solace.

Wanneer de opnames van Jimmy Picard van start gaan, is nog onbekend. Del Toro is vanaf 27 september te zien in de misdaadthriller Savages van Oliver Stone, waarin hij een lid van een Mexicaans drugskartel speelt.