AMSTERDAM - De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts heeft de hoofdrol in de remake van Robocop afgeslagen. De Belg zag de rol niet zitten.

"Zo'n blockbuster met een budget van 150 miljoen is niet de juiste stap", zegt hij woensdag tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De 34-jarige Schoenaerts heeft al vaker aangegeven zijn filmrollen met zorg uit te zoeken. "Zoiets kan geweldig worden, maar ook gigantisch mislopen." De Zweed Joel Kinnaman heeft wel ja gezegd tegen de filmrol die in het origineel werd gespeeld door Peter Weller.

Sterrencast

Ondertussen begint de sterrencast van de remake van Robocop vorm te krijgen. Samuel L. Jackson en Hugh Laurie zijn in onderhandelingen voor de actiefilm die wordt geregisseerd door de Braziliaan Jose Padilha, bekend van de Tropa de Elite-films.

Schoenaerts werkt momenteel aan de Hollywoodfilm Blood Ties, waarin hij naast Clive Owen, James Caan, Mila Kunis en Marion Cotillard te zien is. Met laatstgenoemde is hij vanaf donderdag in de bioscopen te zien in het Franse drama De Rouille et D'os.