AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft wel oren naar een rol in de erotische thriller The Canyons. Pornoster James Deen wordt in de film haar tegenspeler.

De actrice heeft een paar moeilijke jaren achter de rug waarin ze regelmatig voor de rechter moest verschijnen wegens diefstal, maar wil nu haar filmcarrière weer oppakken.

"Ik ben meer dan heel blij dat James Deen en Lindsay Lohan de rollen van Christian en Tara in The Canyons gaan spelen", laat Bret Easton Ellis, die het scenario schreef, weten via Twitter.

"Ik had me geen betere cast kunnen wensen. Lindsay sloeg de spijker op zijn kop." De film gaat over een groep jongeren uit Los Angeles die vooral zich bezighoudt met seks en misdaad.

Maffiafilm

De 25-jarige Lohan staat te popelen weer als actrice aan de slag te gaan, maar dat gaat nog niet zonder slag of stoot. Zo is de actrice uit de maffiafilm Gotti: In the Shadow of My Father gestapt, omdat haar pr-medewerkers er niet uitkwamen met de producenten.

Ze neemt momenteel de film Liz and Dick op waarin ze Elizabeth Taylor speelt. Tussen de opnames door wist ze haar gehuurde Porsche in een vrachtwagen te boren, waardoor ze nu waarschijnlijk weer een rechtszaak aan haar broek krijgt.

De opnamen van The Canyons gaan in juli van start. De film wordt geregisseerd door Paul Schrader, die American Gigolo regisseerde en de scenario's van Taxi Driver en Raging Bull schreef.