AMSTERDAM - De productie van de zombiefilm World War Z is een 'regelrechte nachtmerrie'.

Het lukt regisseur Marc Forster niet om daadkrachtig op te treden in het filmproject dat Brad Pitt produceert en waarin hij de hoofdrol speelt.

Dat zeggen diverse bronnen binnen de productie tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Bondfilm

Pitt heeft Forster aangetrokken voor de regieklus. De Zwitserse regisseur heeft films als Finding Neverland en de Bondfilm Quantum of Solace op zijn naam staan, maar nog geen zombie-sciencefictionthriller. Drie weken voor de opnamen zouden beginnen, had de regisseur nog geen duidelijk beeld hoe de zombies er zouden moeten uitzien.

"Er werd veel gepraat, maar ze hebben geen plan", zegt een bron. Sommige betrokken filmmakers twijfelen aan Pitts keuze voor de onervaren Forster. "De regisseur heeft geen verantwoordelijkheid gekregen", zegt een bron. "Als je een regisseur aanneemt die het niet kan, dan krijg je problemen met wie de baas is."

World War Z

Diverse filmmakers zijn bij World War Z betrokken en weer ontslagen. De problemen van de film zouden vooral liggen aan de grootse plannen met de animatietechnieken.

Bovendien zouden Pitt en zijn productiepartner Dede Gardner te laat weer met hun aandacht bij de film geweest zijn. Ze waren vorige maand in Cannes voor hun misdaaddrama Killing Them Softly en daarna wilde Pitt bij zijn familie zijn.

In World War Z wordt een postapocalyptische wereld overstelpt met zombies. De Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft ook een rolletje in de film. De productie staat nu gepland voor december.