AMSTERDAM - Philip Seymour Hoffman is gevraagd om de rol van Plutarch Heavensbee te spelen in Catching Fire.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het personage is de spelleider van de strijd om leven en dood in het vervolg op de sciencefictionfilm The Hunger Games.

Het is nog niet bekend of de Oscarwinnaar oren heeft naar de rol.

Agentschap

Hij heeft zijn agentschap verlaten en handelt momenteel zelf alles af. De 44-jarige Hoffman speelde dit jaar op Broadway in Death of a Salesman, geregisseerd door Mike Nichols. Hij heeft ook pas de opnamen afgerond van The Master van Paul Thomas Anderson die dit jaar in de bioscopen verschijnt.

In The Hunger Games worden de tieners nog geleid door de gladde Seneca Crane, een rol van Wes Bentley. In het vervolg is die taak voor Heavensbee. De films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Suzanne Collins en gaan over tieners die verschillende continenten representeren en in een bos worden gezet waar ze elkaar moeten ombrengen tot er een winnaar overblijft.

Voor het vervolg op de succesvolle tienerfilm wordt druk gezocht naar een geschikte cast. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth nemen de rollen uit The Hunger Games weer aan. Het vervolg moet in november volgend jaar uitkomen.