AMSTERDAM - De credits van de film Prometheus leiden naar een website met nieuw filmmateriaal en geheimzinnige aanwijzingen over een mogelijk vervolg.

Dat meldt de website Movieviral.

Aan het einde van de credits van de film verschijnt het logo van het fictieve bedrijf Weyland Corp, dat ook een prominente rol in de film speelt.

Onder het logo staat een datum (10.11.12) en het adres van een website vermeld. Op verschillende websites wordt gespeculeerd dat de datum refereert aan de verschijningsdatum van de dvd van de film. Wie echter het adres WhatIs101112.com gebruikt, komt op een nog vrij onbekende site uit met daarop een youtube-filmpje.

Nietzsche

In het filmpje zien we een jonge Peter Weyland (gespeeld door Guy Pearce), eigenaar van het fictieve bedrijf Weyland Corp, waarschijnlijk net voor het houden van een toespraak. (Deze toespraak werd gebruikt als een van de eerste teaser-filmpjes van Prometheus. )

In het nieuwe filmpje zegt Weyland een citaat van de filosoof Friedrich Nietzsche op. Het citaat is afkomstig uit het boek Aldus sprak Zarathoestra.

Bekijk het fragment

Op de site staat ook informatie over dit boek.

Opmaak

Er heerst grote onduidelijkheid over de functie van de desbetreffende website. De opmaak van de site wijst uit dat er meer filmpjes zullen komen. De broncode van de website meldt bovendien: "The next phase of Project Prometheus is coming…"