LOS ANGELES - De futuristische zombiefilm World War Z, waarin onder meer Brad Pitt en de Nederlandse acteur Michiel Huisman spelen, verkeert in de problemen.

De premieredatum is uitgesteld van december 2012 naar medio 2013. Het script moet worden herschreven en er staan deze zomer nieuwe opnames gepland, onder meer in Boedapest.

Dat meldt The Hollywood Reporter zaterdag. World War Z, die Brad Pitt mede produceert, moet een zombiefilm worden met een diepere sociologische en politieke boodschap. Scenarist Damon Lindelof, eerder mede verantwoordelijk voor hitserie Lost en Alien-prequel Prometheus, gaat zich nu over het script buigen.

Het is nog niet duidelijk welke rol de 30-jarige Huisman speelt. Maar zijn manager liet eerder weten dat het om een "substantiële bijrol'' gaat. Het verhaal van World War Z speelt zich af na een grote apocalyptische oorlog, die een groot deel van de wereldbevolking heeft gedood.

De film wordt geregisseerd door Marc Forster, die eerder onder meer de succesvolle Bond-film Quantum of Solace maakte.

Michiel Huisman was de afgelopen jaren al in meerdere buitenlandse filmproducties te zien. Hij speelt al enkele seizoenen een hoofdrol in de succesvolle HBO-serie Treme, over een groep mensen die nadat een orkaan in 2005 grote delen van New Orleans verwoestte, probeert hun leven weer op te pakken.