AMSTERDAM - Matthew McConaughey heeft zich teruggetrokken uit het drama The Butler. De Amerikaanse acteur zou president John F. Kennedy spelen, maar ziet daar toch vanaf.

"Het gaat om een aantal redenen niet gebeuren", zegt hij tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. De voornaamste reden is dat hij zich wil storten op het aids-drama Dallas Buyer's Club.

"Ik zou flink mijn tanden in de rol hebben moeten zetten, meer dan alleen het accent", begint de Texaanse acteur die voor de rol met een Bostons accent zou moeten praten. "Ik heb verschillende accenten gedaan en je kunt het zien als iemand er niet lekker inzit", zegt McConaughey over de voorbereiding op de rol.

"Als het goed wordt gedaan, dan loopt de acteur anders, zit hij anders, dan komt het uit hun tenen." Toch zegt de 42-jarige acteur te hebben uitgekeken naar de rol.

"Het zou hard werken worden en daar had ik zin in." Nu heeft de acteur alle tijd zich voor te bereiden op het drama Dallas Buyer's Club. Daarin speelt hij een aids-patient die medicijnen naar de Verenigde Staten smokkelt.

Gemengd

The Butler wordt geregisseerd door Lee Daniels met wie McConaughey dit jaar het drama The Paperboy maakte. Die film dong mee naar een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, maar werd gemengd ontvangen.Dat is niet de reden dat McConaughey zich terugtrekt. "Helemaal niet, ik vond het geweldig met Lee samen te werken", benadrukt hij.

The Butler gaat over een bediende gespeeld door Forest Whitaker die vijftig jaar in het Witte Huis heeft gewerkt voor acht verschillende presidenten. John Cusack is te zien als Richard Nixon, Alan Rickman als Ronald Reagan en Jane Fonda als zijn vrouw Nancy. Oprah Winfrey speelt de vrouw van de butler. De film moet volgend jaar verschijnen.