AMSTERDAM - Fast & Furious-regisseur Rob Cohen is van plan een film te maken over het leven van wiskundige en natuurwetenschapper Isaac Newton.

In deze vrije interpretatie is de briljante Engelsman te zien als actieheld. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De wis- en natuurkundige wordt in deze film een buitengewoon goede detective en hoofd van de Britse Munt. Newton werd geboren in de zeventiende eeuw en is beroemd om zijn brede spectrum aan wetenschappelijke bevindingen en natuurwetten die naar hem zijn vernoemd. Daarnaast was hij muntmeester.

Scenario

Cohen, regisseur van explosieve actiefilms als The Fast and the Furious en The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor schrijft ook het scenario van de film. Daarnaast voert hij de scepter over het stripboek dat over de film moet verschijnen.

De Amerikaanse regisseur heeft producent Gene Kirkwood, bekend van de eerste Rocky-film, al aan zijn project weten te binden. Of het filmproject ook van de grond komt, is nog onzeker.