AMSTERDAM - Donald Trump heeft zijn zinnen gezet op het bouwen van enkele gigantische film en tv-studio's.

De multimiljonair wil imponeren met zijn 'studiostad' die acht tot tien hectare groot moet worden, schrijft de Amerikaanse krant The Miami Herald.

De 65-jarige Trump wil zijn Trump Studio City bouwen in zijn thuisstad Miami in de Amerikaanse staat Florida. Het studioterrein zou twee keer zo groot worden als dat van Universal in het in dezelfde staat gelegen Orlando.

Enthousiast

"Met zes tot acht hectares kunnen deze studio's ieder type film aan en iedere tv-serie waar je maar van kunt dromen", zei Trumps advocaat, die de plannen dinsdag presenteerde. Lokale politici zijn enthousiast over het project dat voor duizenden nieuwe banen zorgt. De autoriteiten gaan de plannen nu nader bekijken.

Burgermeesterskandidaat Joe Martinez loopt ook warm voor het bouwproject in zijn stad. Hij prijst vooral de locatie van de studiostad. "Wat heeft Los Angeles dat wij niet hebben? Zij liggen niet zo dicht bij Zuid-Amerika als wij", aldus de lokale politicus. "En niet zo dicht bij de financiële hoofdstad van de wereld en Europa als wij."