AMSTERDAM - George Clooney kruipt weer op de regiestoel. De acteur gaat The Yankee Comandante regisseren over de Amerikaan William Alexander Morgan.

Hij hielp Fidel Castro en andere Cubaanse rebellen om dictator Fulgencio Batista van zijn troon te stoten. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Clooney regisseerde en schreef vorig jaar het politieke drama The Ides of March. Voor het script kreeg hij een Oscarnominatie.

De film waar Clooney nu zijn tanden in gaat zetten, is gebaseerd op een artikel dat vorige maand verscheen in het Amerikaanse tijdschrift New Yorker. Morgan werd als enige buitenlander in Cuba naast Che Guevara benoemd tot commandant.

Nazi's

De filmmaker kan niet meteen aan de slag met The Yankee Comandante. Clooney gaat eerst The Monuments Men regisseren, een film over nazi's die kunstschatten plunderen.

Daarnaast is hij nog te zien naast Sandra Bullock in het 3D-ruimtedrama Gravity. Wanneer zijn Cuba-drama in productie gaat, is nog niet bekend