AMSTERDAM - Samuel L. Jackson heeft een rol in de remake van Robocop.

Hij gaat Pat Novak spelen, een charismatische mediamagnaat en sterke kracht in de wereld van Robocop. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het personage dat Jackson gaat spelen zit niet in de originele film uit 1987. Zijn rol lijkt wellicht nog het meest op het Robocop-personage Dick Jones, de machtige directeur van het wapenbedrijf dat de half-robotische politieagent maakt.

De 63-jarige Jackson is in de bioscopen te zien als Nick Fury in The Avengers en neemt momenteel Quentin Tarantino's wraakdrama Django Unchained op, waarvan donderdag de eerste trailer uitkwam.

De remake van Robocop wordt geregisseerd door de Braziliaanse Tropa de Elite-maker Jose Padilha. De Zweedse Joel Kinnaman is te zien als Robocop en Gary Oldman speelt de wetenschapper die hem maakt. Het origineel uit 1987 werd geregisseerd door Paul Verhoeven en betekende zijn definitieve doorbraak in Hollywood.

De opnamen van Robocop beginnen in september in de Canadese stad Toronto. De sciencefictionfilm moet volgend jaar in de bioscopen draaien.