AMSTERDAM - David Cronenberg heeft net Cosmopolis af, maar plannen voor een nieuwe film gonzen alweer door zijn hoofd.

"We gaan misschien wel een vervolg maken op Eastern Promises."

De Canadese regisseur wil daarvoor de cast van het eerste deel uit 2007 weer bijeenbrengen.

"De film zal dan weer met Vincent Cassel en Vigo Mortensen zijn." Mortensen gaf in een interview met NU.nl eerder aan dat hij graag bij het vervolg betrokken zou willen worden.

Of een vervolg op het misdaaddrama er ook gaat komen is nog onduidelijk. "Het is nog niet zeker, maar het is iets dat ik heel graag zou willen maken."

Vroedvrouw

Cronenberg geeft nog niets prijs over de plot van zijn film. In Eastern Promises speelt Mortensen een undercoveragent en Cassel een Russische moordenaar. Vroedvrouw Anna Khitrova, een rol van Naomi Watts, raakt per ongeluk betrokken bij de Russische maffia en komt in aanraking met de twee mannen.

De 69-jarige Cronenberg werkt nog altijd stevig door aan zijn filmcarrière. Vorig jaar leverde hij het psychologische drama A Dangerous Method af, waarin Mortensen te zien was als de psycholoog Sigmund Freud.

Zijn drama Cosmopolis draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Don Delillo uit 2003.

"Dat boek is heel profetisch", zegt Cronenberg daarover. In Cosmopolis speelt Twilight-acteur Robert Pattinson een New Yorkse bankier die zijn miljoenen in een dag ziet verdampen.