AMSTERDAM - Derek de Lint heeft getekend voor een rol in Valentino. De 61-jarige acteur speelt in de romantische komedie de schoonvader van Najib Amhali, maakte producent Lemming Film donderdag bekend.

De film gaat over de charmante Marokkaan Fahrid, gespeeld door Amhali. Omdat hij zo graag bij het Italiaanse automerk Masarati wil werken, doet hij zich voor als een Italiaan.

Maar dat wordt lastig wanneer Fahrid een oogje krijgt op de dochter van de Nederlandse baas. De dochter wordt gespeeld door Elise Schaap, bekend van De Co-assistent.

De 61-jarige De Lint is sinds 2005 weer in Nederland. Hij verbleef daarvoor lange tijd in Canada. Sinds zijn terugkeer was de acteur al te zien in Zwartboek, Gooische Vrouwen, Bloedverwanten en Nova Zembla.

Hilarisch

In De Telegraaf zegt De Lint dathij niet zo snel '"ja" zegt tegen een rol, maar dat hij over Valentino meteen "een goed gevoel" had. "En het feit dat ik nog nooit naar een voorstelling van Najib ben geweest, vind ik geen probleem. Ik had meteen een klik met hem en ik waardeer de regisseur. En het script van de film is hilarisch. Het is een film die naar Frans voorbeeld wordt gemaakt, dus iedereen komt met een glimlach uit de bios'', aldus De Lint.

De regie is in handen van Remy van Heugten, die eerder series als Van God Los en Feuten maakte. De opnamen vinden deze zomer plaats. De film verschijnt eind januari.