LOS ANGELES - Michael Fassbender heeft zijn ouders nooit vergeven dat ze hem op jonge leeftijd de film Alien lieten kijken.

De sci fi-horrorfilm liet de Iers-Duitse acteur destijds dermate bang achter dat hij er jaren later nog last van had. Dat onthult hij in de Chicago Sun-Times.

Fassbender was na het bekijken van de film zo bang dat hij ervan overtuigd raakte dat buitenaardse wezens zijn lichaam konden infiltreren en dat hij op een gruwelijke wijze aan zijn einde zou komen.

'Toestemming'

"Om een of andere reden gaven mijn ouders mij toestemming om de film te zien, en dat was vreemd omdat ze vrij strikt waren. Maar blijkbaar hadden ze er geen problemen mee om een kind bloot te stellen aan beelden van enge buitenaardse wezens die uit de buiken van mensen springen."

Hij vervolgt: "Ik weet nog goed dat ik doodsbang naar huis rende. De scene waarin John Hurt op een tafel ligt en er een vreemd schepsel uit zijn buik barst, vergeet ik nooit meer. Ik raakte ervan overtuigd dat dit mij ook kon overkomen. Het heeft jaren geduurd voordat ik deze angst wist te overwinnen."

Fassbender is momenteel zelf te zien in Prometheus, de sci fi-film die is gebaseerd op de oorspronkelijke film Alien.

Bekijk het interview met de cast van Prometheus