AMSTERDAM - Regisseur Ridley Scott en scenarist Damon Lindelof denken na over een vervolg op Prometheus, maar of die film er komt is nog allerminst zeker.

"Vooralsnog weten we helemaal niet of er überhaupt een vervolgfilm komt of waar die precies over moet gaan", zegt Lindelof tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"We moesten met Prometheus een verhaal vertellen dat in principe compleet is", zegt de 39-jarige Lindelof. "Ridley en ik realiseerden ons dat we het publiek enorm zouden frustreren als we in Prometheus niet alle antwoorden gaven."

Lost

De schrijver weet waarover hij praat. Als coscenarist van de tv-serie Lost weet hij als geen ander wat er gebeurt als een populair verhaal een einde krijgt dat bij velen niet in de smaak valt. De ontknoping van die serie over bovennatuurlijke krachten op een mysterieus eiland geldt nog altijd als een van de meest controversiële ooit.

Prometheus vertelt het verhaal over de geschiedenis van de vervaarlijke buitenaardse wezens uit Scotts film Alien uit 1979, en daarmee ook van ons heelal en dus van de mensheid. "Het verhaal van Prometheus gaat twee kanten op", vertelt Lindelof.

"Een daarvan wordt belicht in Alien, maar van die andere weten we eigenlijk nog niets. Daar zou een vervolg over moeten gaan."

Vooralsnog wordt het eventuele vervolg door insiders Paradise genoemd. Dat was oorspronkelijk de werktitel van Prometheus, maar Scott lijkt er erg aan verknocht. "Het heeft een soort onheilspellende lading", licht Lindelof toe.

Prometheus draait sinds vorige week in de Nederlandse bioscopen.