AMSTERDAM - Ridley Scott, de regisseur van de vorige week uitgekomen film Prometheus, is in zijn hoofd al bezig met een deel 2. "Ik denk daar over na", zegt hij tegen NU.nl.

Prometheus, gezien als de eveneens door Scott geregisseerde voorganger van Alien (1979), vertelt het verhaal van een divers gezelschap dat een lange ruimtereis aflegt op zoek naar de vraag: waar komen wij vandaan?

Scott, die met Prometheus na dertig jaar weer het science fiction genre instapt, lijkt voor zichzelf ruimte te creëren om met deze film ooit weer aan de slag te gaan. "Hoe ontwikkelt het verhaal zich verder op het einde? Daar denk ik over na."

Obstakels voor een tweede uitvoering van Prometheus zijn er volgens de 74-jarige Brit evenmin. "Het is zeker uitvoerbaar en zou erg interessant zijn."

Mozes

Scott wil graag ook een film maken over het leven van Mozes. "Het staat zeker op de planning", zegt de Britse filmmaker tegen het Amerikaanse tijdschrift Esquire.

"Ik wil me niet zozeer richten op de dingen die iedereen al weet", vertelt de 74-jarige Scott. "Voor mij is bijvoorbeeld zijn relatie met farao Ramses II interessant."

Overigens is Scott niet de enige regisseur van naam die een film over Mozes wil maken. In januari werd bekend dat Steven Spielberg op punt van tekenen stond voor Gods and Kings, zoals die film zou heten.

Prometheus draait sinds 31 mei in 96 zalen in Nederland.