LOS ANGELES - The Hunger Games was zondag de grote winnaar bij de MTV Movie Awards. De film sleepte maar liefst vier beeldjes in de wacht.

De film won onder andere de prijs voor beste mannelijk en vrouwelijke hoofdrol, gespeeld door Josh Hutcherson en Jennifer Lawrence.

The Twilight Saga - Breaking Dawn: Part 1 ging er van door met de prijs voor beste film en versloeg daarmee naast The Hunger Games ook Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

<br>

Andere awards gingen naar onder anderen Shailene Woodley, voor haar doorbraak in The Descendants, en Johnny Depp kreeg de 2012 Generation Award, een soort oeuvreprijs voor zijn al drie decennia durende carrière.

Kanye West

Russell Brand praatte de avond aan elkaar en nam onder anderen Justin Bieber, Charlie Sheen, John Travolta, Kanye West in maling.

En natuurlijk kwam zijn veelbesproken breuk met Katy Perry ter sprake. Hij bedankte Kim Kardashian voor alle ophef rond haar korte huwelijk met Kris Humphries, zodat de focus op zijn eigen scheiding enigszins verdween.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston heeft bij de MTV Movie Awards de zogenoemde 'Dirtbag Award' gekregen.

Jen kreeg deze prijs voor haar rol in de film Horrible Bosses. Daarin speelt ze een oversekste sensuele tandarts die haar handen niet van haar assistent kan houden. De actrice leek heel blij met de award.

"Weet je hoe lang ik heb gewacht totdat ik de viezerik in mij los mocht laten op het witte doek?", zo vertelde ze het publiek. Toch vond de 43-jarige het belangrijk om ook haar oude werkgever van de Friends-serie te bedanken. "Ik wil ze bedanken voor het feit dat ik mijn zachtaardige, lieve kant mocht spelen."