AMSTERDAM - De leden van de rapgroep Wu-Tang Clan zijn hoogstwaarschijnlijk te zien in de biografische film over Ol' Dirty Bastard.

Volgens acteur Michael K. Williams, die de wijlen rapper speelt, zijn de producenten niet van plan op zoek te gaan naar acteurs voor de Wu-Tang Clan.

"We hebben iedereen nodig", zegt Williams tegen de Amerikaanse krant New York Daily News. De meeste leden van Wu-Tang Clan hebben al acteerervaring.

Zo was RZA te zien in Funny People en kwamen Method Man, Masta Killa, Ghostface Killah, Raekwon, Oli Grant en Inspectah Deck voorbij in Black and White. Geen van de rappers heeft deelname aan de biopic over Ol' Dirty Bastard bevestigd.

Relatie

De film, die vooralsnog Dirty White Boy heet, gaat over de relatie tussen Ol' Dirty Bastard en zijn blanke manager Jarred Weisfeld. Volgens Williams beslaat de film alleen de laatste twee jaar van Ol' Dirty Bastards leven. "De film beslaat de tijd tussen zijn vrijlating uit de gevangenis en zijn dood. Het gaat over zaken waar hij publiek mee worstelde."

Ol' Dirty Bastard, ook bekend als O.D.B, Dirt McGirt, Big Baby Jesus en zijn eigen naam Russell Jones, stortte in 2004 levenloos neer na een hartaanval.

Die was het gevolg van cocaïne- en medicijngebruik. De rapper stond in de jaren negentig aan de wieg van Wu-Tang Clan. Wanneer de biopic van Ol' Dirty Bastard te zien is, is nog onbekend.