IBIZA - De politie op het tropische eiland Ibiza wil de opnames van de Nederlandse komedie Verliefd op Ibiza stilleggen.

Regisseur Johan Nijenhuis is al tweemaal berispt omdat hij zich tijdens de opnames niet aan de verkeersregels van het eiland zou hebben gehouden.

Het ging om auto- en motorscènes waarbij onder anderen acteurs Sanne Vogel, Jan Kooijman en Marius Gottlieb betrokken waren.

Die laatste moest na een ongelukje zelfs naar de eerste hulp van het ziekenhuis. ''We houden uiteraard goed in de gaten dat alles wel veilig gebeurt'', beklemtoont Nijenhuis. "En we hebben alle benodigde vergunningen. Maar films zijn vaak groter dan het echte leven. En dat geldt dus ook voor scènes met auto's en motoren.''

Hippies

Het is niet het eerste incident op de set van Verliefd op Ibiza. Eerder werden Sanne Vogel en Jan Kooijman ook al aangevallen door hippies omdat zij zich respectloos zouden hebben gedragen op een berg die de hippiegemeenschap op Ibiza als heilige grond ziet. Nijenhuis, die eerder onder meer Zoop en Costa maakte, stelt dat de incidenten geen publiciteitsstunts zijn.

Verliefd op Ibiza, over een groep dertigers die feestviert op het tropische eiland, moet komend voorjaar in de bioscopen draaien.