AMSTERDAM - De opnames van Mad Max: Fury Road gaan in juli in Namibië van start.

Dat zegt hoofdrolspeelster Charlize Theron tegen de Amerikaanse filmwebsite Shock Till You Drop. "Het zou verdomme eens tijd worden ook, want we zitten hier al drie jaar op te wachten", lacht de Zuid-Afrikaanse actrice.

De laatste vertragingen, vorig jaar, waren nu eens niet te wijten aan budgettaire problemen of acteurs die kwaad de set afstormden. De geplande opnames in Australië konden simpelweg geen doorgang vinden omdat de anders zo stoffige woestijn door extreme regenval was veranderd in een groene oase. Nauwelijks een goede locatie voor een Mad Max-film.

"Het was een groot probleem want de woestijn heeft zich nooit helemaal kunnen herstellen", zegt Theron. "Nou ja, niet zoals wij wilden. Het is er nu prachtig." De speciaal voor de film gebouwde auto's, waarmee de naar aardolie snakkende bendes elkaar bestrijden, stonden ruim een jaar weg te roesten voordat ze werden verscheept naar Afrika.

Niets bekend

Over Therons personage Furiosa is nog vrijwel niets bekend. Ze wordt omschreven als 'de belangrijkste chick' in de film, maar dat kan duiden op zowel de jeugdliefde van Mad Max als op zijn grootste aartsvijandin.

"Ik poep in m'n broek", wil de 36-jarige actrice erover loslaten. "Het is een zeer uitdagende rol. Dit wordt geen Mad Max-film zoals we die kennen, maar een geheel nieuwe versie."

Lekkere meiden

De drie films uit de jaren tachtig met Mel Gibson als Mad Max gingen over een postapocalyptische wereld waarin bloeddorstige bendes elkaar bestrijden om aardolie, water en lekkere meiden. Vooral de eerste twee films staan bekend om hun extreem bloederige geweld. Er is dus nogal wat voor nodig om daar overheen te gaan.

Mad Max: Fury Road staat onder regie van George Miller en heeft Tom Hardy in de titelrol. Wanneer de meermalen uitgestelde film in de bioscoop moet verschijnen is nog niet bekend.