AMSTERDAM - G.I. Joe: Retaliation is vertraagd omdat een belangrijk deel van de film opnieuw moet worden opgenomen.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Producent Paramount beweerde vorige week nog dat de vertraging van maar liefst negen maanden nodig was voor het opvijzelen van de 3D-effecten.

Het testpubliek, dat de film in enkele voorvertoningen te zien kreeg, was nauwelijks te spreken over de actiefilm in zijn geheel.

Dood

Vooral de dood van Channing Tatums personage Captain Duke Hauser in een van de eerste scènes werd niet gewaardeerd. Wrang genoeg werden Tatums scènes met tegenspeler Dwayne 'The Rock' Johnson juist als beste beoordeeld.

Producent Paramount besloot in allerijl nieuwe scènes op te nemen, waarbij Hauser blijft leven, en de Amerikaanse premièredatum van de film op te schuiven van 29 juni tot 29 maart. Opvallend, want de wereldwijde reclamecampagne was al gestart, inclusief een peperdure spot tijdens de finale van de Superbowl in februari.

Extra miljoen

De grote vraag is nu wat het Paramount kost om de extra scènes op te nemen, waarschijnlijk allemaal in 3D. Volgens Paramount kosten de scènes slechts vijf miljoen dollar extra, waarmee het budget op een tamelijk lage 130 miljoen dollar komt.

Het is de vraag of Paramount nu wel het achterste van zijn tong laat zien. Een soortgelijke situatie bij Men in Black 3 van Sony Pictures, waarbij enkele sleutelscènes omtrent tijdreizen opnieuw moesten worden geschoten, kostten 75 miljoen dollar. Daarmee kwam het totale budget op ruim driehonderd miljoen dollar te liggen.

Het is nog onbekend wanneer G.I. Joe: Retaliation, met naast Tatum en Johnson ook Bruce Willis in een hoofdrol, in de Nederlandse bioscoop verschijnt.