Aardige komedie waarin Paul Rudd een naïeve hippie speelt.

Paul Rudd heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd als straight man in komedies.

Rudd is dus niet de grapjas, maar de aangever, zoals in I Love You Man, waarin hij wanhopig op zoek was naar een stoere vriend.

Ook in komedies als Knocked Up, Role Models, Dinner for Schmucks en recent Wanderlust speelde hij vergelijkbare rollen van de nette jongen in het nauw.

Goedgelovige positivo

Our Idiot Brother is duidelijk een poging te breken met het imago van de brave man in het pak. Rudd is als Ned Rochlin dit keer een langharige hippie, die biologische groente verkoopt.

Bekijk de trailer

 

Ned is zo goedgelovig dat hij op een markt wiet verkoopt aan een agent, in uniform nog wel. Het levert hem een kort verblijf in de cel op, maar ook daar maakt de positivo het beste van.

Willie Nelson

Bij terugkeer uit de gevangenis staat de rasoptimist toch een domper te wachten: zijn vriendin heeft een ander en Ned moet elders onderdak zoeken. Zelfs zijn hond Willie Nelson krijgt hij niet mee.

Gelukkig heeft Ned een trio zussen, al zitten die om diverse redenen niet op hem te wachten. Bitchy zus Miranda (Elizabeth Banks) is druk bezig een interview voor haar blad te scoren, en dat wil maar niet lukken.

Zussen

Zus Natalie (Zooey Deschanel) is gastvrijer, maar de loslippigheid van Ned levert haar wel een conflict op met haar vriendin Cindy (Rashida Jones). Zus Liz (Emily Mortimer) ten slotte is een neuroot die niet doorheeft dat haar pedante man (Steve Coogan, altijd leuk) vreemd gaat met de Russische balletdanseres waarover hij een ‘diepgaande’ documentaire maakt.

Natuurlijk gooit Ned met zijn goede bedoelingen de levens van de drie zussen overhoop. En uiteraard wordt iedereen er uiteindelijk wijzer van in deze feelgoodkomedie. Alleen Paul Rudd zelf misschien niet, want hij mag dan lang haar hebben, in feite speelt hij nog steeds hetzelfde typetje als in zijn vorige komedies: een brave slungel die geen vlieg kwaad doet.

Anchorman

Voor de andere, meer venijnige kant van Rudd moet dan toch gewacht worden tot Anchorman 2 volgend jaar uitkomt.

Rudd speelt hierin wederom de seksistische tv-reporter Brian Fontana, die in de eerste Anchorman (2004) al van zich liet horen. Maar tot die tijd is My Idiot Brother best een aardig tussendoortje.

In 15 zalen