AMSTERDAM - Robert Pattinson heeft geen hoofdrol in Catching Fire, het vervolg op The Hunger Games

Dat zei de acteur tijdens het filmfestival in Cannes tegen de Amerikaanse krant USA Today.

"Ik werd 's ochtends wakker en zag overal berichten over dat ik de rol van Finnick in The Hunger Games zou spelen", zegt de 26-jarige Brit. Finnick is de held die in de boeken de race op leven en dood in The Hunger Games heeft overleefd. "Ik werd nogal nieuwsgierig, dus ik belde mijn pr-medewerker op."

Diens antwoord was echter kort en simpel. "Hij begon te lachen en zei: nee, die rol zouden ze jou echt nooit aanbieden", vertelt Pattinson lachend. "Ik zei: bedankt voor de geruststelling."

Vampier

Pattinson, die wereldfaam verwierf met zijn rol als vampier Edward Cullen in de Twilight-films, heeft wel vaker laten weten dat hij niet zit te wachten op een rol in nog een populaire tienerfilmreeks. De rol in Catching Fire ziet hij dan ook liever aan zich voorbij gaan.

Daarbij is de rol hem allerminst op het lijf geschreven, aangezien Finick een zeer gespierde, blonde vent is. De andere acteurs die worden genoemd voor de rol voldoen echter ook niet aan die eisen, zoals Zac Efron, Chace Crawford en Jesse Williams.

Pattinson is vanaf 7 juni te zien in Cosmopolis van David Cronenberg.