AMSTERDAM - Macy Gray probeert zich op de set niet te zeer thuis te voelen. "Als je je te veel op je gemak voelt, dan werk je niet meer omdat je denkt het helemaal onder de knie te hebben", zegt de zangeres en actrice.

"Ik probeer altijd op mijn hoede te blijven." Haar film The Paperboy is geselecteerd voor het festival.

"Als je op de set met iemand werkt als Nicole Kidman, die haar acteercoach en haar accentcoach bij zich heeft, dan realiseer je je dat zij nog steeds hard werkt om beter te worden", vertelt de 44-jarige Gray.

"En zij is een grote filmster. Van haar leerde ik dat je nooit kunt ontspannen en dat je nooit achterover moet leunen en denken dat je het kan."

The Paperboy

Gray speelt naast Nicole Kidman in het drama The Paperboy, dat zich afspeelt in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren zestig. Een journalist, een rol van Matthew McConaughey, onderzoekt een ter dood veroordeling in zijn geboortestad.

Gray speelt de hulp in het huishouden die hem heeft opgevoed en Kidman een seksverslaafde bimbo die verloofd is met de vermeende moordenaar.

Acteren

De film is geregisseerd door Lee Daniels die twee jaar geleden het drama Precious maakte. "We zijn goede vrienden", vertelt Gray. "Dus toen hij me opbelde of ik de rol wilde spelen, zei ik meteen ja." De zangeres heeft net een nieuw album uit, maar wil in de toekomst blijven acteren. "Ik ga nog wel in andere films spelen en ik wil graag zoveel mogelijk met Lee samenwerken."

The Paperboy dingt mee naar een Gouden Palm in Cannes, die zondagavond worden uitgereikt. Het drama wordt in 2013 in Nederland uitgebracht.