AMSTERDAM - De robots van Lego Hero Factory krijgen een eigen film.

Michael Finch en Alex Litvak, die eerder het script van de sciencefictionfilm Predators schreven, zijn benaderd voor het scenario.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het speelgoed van Hero Factory, sinds 2010 de vervanger van de Bionicle-reeks, heeft een uitgebreid achtergrondverhaal waarbij een fabriek robots uitspuwt om het universum te redden van het kwaad.

Computeranimatiefilm

Helden met namen als Stormer, Bulk, Stringer, Furno en Breez moeten het opnemen tegen schurkenrobots als XPlode, Corroder en Meltdown en de overloper Von Nebular.

Filmstudio Universal gaat van Hero Factory, zoals de film voorlopig heet, een film maken met acteurs van vlees en bloed die zich afspeelt in een mythologische fantasiewereld. Heel anders dus dan de Lego-film waar MGM momenteel aan werkt. Dat wordt een computeranimatiefilm waarin de beroemde bouwsteentjes een belangrijke rol spelen.

Uiteraard liggen vergelijkingen met die andere films over robots, Transformers, voor de hand. Die reeks, waarvan het vierde deel in de maak is, leverde wereldwijd miljarden op. Wanneer Hero Factory in de bioscoop verschijnt, is nog onbekend.