CANNES - Zac Efron genoot van ieder moment van de opnames van The Paperboy met Nicole Kidman. "Ik ben al sinds Moulin Rouge verliefd op Nicole."

Dat vertelde de 24-jarige acteur op een persconferentie over de film in Cannes. "Ik was extatisch toen ik hoorde dat ik voor de rol was gevraagd."

Efrons personage in The Paperboy is dolverliefd op het ietwat ordinaire personage van de 44-jarige Kidman. "Met deze rol ga ik een grens over en ik hoop dat ik meer van dit soort rollen kan spelen", gaat Efron verder. In New year's Eve flirtte Efron al met de toen 53-jarige Michelle Pfeiffer.

"Ik was erg onder de indruk van de manier waarop Zac zich hierop stortte", zegt Kidman over haar tegenspeler. De actrice speelt in The Paperboy van Lee Daniels een seksueel verknipte vrouw die verliefd is op een moordverdachte, een rol van John Cusack.

Misdaaddrama

Matthew McConaughey is in het misdaaddrama te zien als journalist Ward Jansen die terugkeert naar zijn geboorteplaats in Florida om de zaak te onderzoeken. Efron speelt zijn broer, die meehelpt met het onderzoek.

"We hebben elkaar nooit ontmoet als Nicole en John", vertelt Kidman over haar voorbereiding voor de rol. "We leerden elkaar kennen als onze personages." De actrice zegt de rol te hebben gekozen omdat ze werd uitgedaagd door het personage. "Ik zoek altijd naar contrast en diversiteit in mijn rollen."

The Paperboy maakt dit jaar kans op de Gouden Palm in Cannes. Het misdaaddrama gaat volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.

Zac Efron en The Paperboy