CANNES - Acteur Gary Oldman heeft een rol bemachtigd in de remake van Robocop, de film waarmee Paul Verhoeven halverwege de jaren tachtig in Hollywood doorbrak.

Dat meldt The Hollywood Reporter donderdag.

Oldman, bekend van films als Harry Potter en The Dark Knight, speelt in Robocop de wetenschapper die het titelpersonage creëert. De fol van de halfdode agent die wordt omgevormd tot een cyborg die de politie moet helpen de misdaad te bestrijden, wordt gespeeld door Joel Kinnaman.

Hij is nu vooral bekend als de mannelijke hoofdrol in de Amerikaanse remake van thrillerreeks The Killing. De film wordt geregisseerd door de Braziliaanse regisseur José Padilha (Tropa de Elite).

Total Recall

Robocop, die in 2013 moet uitkomen, is overigens niet de enige remake van een film van Verhoeven die er aan zit te komen. Deze zomer al gaat de remake van Total Recall in premiere, de tweede titel die de Nederlandse regisseur eind jaren tachtig in Hollywood maakte.

Deze futuristische thriller, toen met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol, vertelt over een bouwvakker die er achter komt dat hij vroeger een spion was en zijn geheugen is gewist. De hoofdrol wordt nu gespeeld door Colin Farrell.