CANNES - Actrice Kristen Stewart schaamt zich niet voor de openhartige naaktscenes in de film On the road, die woensdag in première ging op het Festival van Cannes.

In de bewerking van het beroemde boek van schrijver Jack Kerouac, speelt de 22-jarige Twilight-actrice de rol van Marylou, een meisje dat samen met de hoofdpersoon een lange reis door Amerika maakt.

"Ik hou ervan om mijn eigen grenzen te verleggen", stelde Stewart na afloop van de première. "Maar ik heb er nooit over getwijfeld. Ik hou erg van het boek en ik wilde graag mijzelf uitdagen voor deze film."

Kunstmatig

De actrice houdt niet van naaktscènes waarin kunstmatig van alles wordt verhuld. "Er zijn grenzen. Maar ik wil zo ver gaan als regisseur Walter Salles van mij vroeg. Zolang de intenties integer en eerlijk zijn, is er niets om mij voor te schamen."

Regisseur Salles, die eerder onder anderen The Motorcycle Diaries maakte, vroeg Stewart al vóór de eerste Twilight-film uit 2008. Stewart zei direct ja.

"Al ben ik wel blij dat ik iets ouder was toen we gingen draaien. Ik was hier op mijn zestiende denk ik toch nog niet aan toe geweest." On the Road draait vanaf donderdag ook in de Nederlandse bioscopen.

Kunst

Salles heeft zijn acteurs vier weken overladen met kunstuitingen uit de jaren vijftig, de periode waarin het verhaal zich afspeelt. "Het was een stoomcursus met films en documentaires uit de tijd van de beatgeneratie, vertelt Stewart.

"Daarna hebben we geprobeerd alles te vergeten om onze eigen film te kunnen maken."