Brad Pitt noemt nieuwe film geen kritiek op Obama

CANNES - Ondanks de politieke boodschap, benadrukt Brad Pitt in Cannes dat zijn nieuwe film Killing Them Softly geen aanval is op president Barack Obama.

"Ik neig eerder naar de linker dan de rechter kant van het politieke spectrum. De speech van Obama aan het eind van de film is geen cynische terugblik, of geen statement van falen.

"Laten we vooral proberen niet te verdeeld te zijn, want de politieke discussie gaat nu meer om het winnen van de discussie dan om het bespreken en erkennen van de serieuze problemen. Hoewel ik vrees dat er deze campagne weer heel veel met modder gegooid gaat worden."

In Killing Them Softly, een film die hij ook produceerde, speelt Pitt een koelbloedige huurmoordenaar.

"Jackie is iemand die de job done wil krijgen. Hij begrijpt hoe de survival of the fittest werkt. Als hij het niet doet, doet iemand anders het wel. Maar het is wel een humane crimineel: hij wil zijn slachtoffers bij voorkeur met zo min mogelijk pijn afmaken", tekent dagblad Sp!ts uit zijn mond op.

Aanstoot

"Er zijn vast mensen die aanstoot nemen aan de film, maar geweld maakt nou eenmaal deel uit van onze wereld. Bovendien maakt het een elementair onderdeel uit van de misdaadwereld waarin Jackie zich begeeft. Een gangsterfilm zonder geweld is een beetje vreemd."

Brad Pitt in Cannes

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie