AMSTERDAM - Najib Amhali gaat de hoofdrol spelen in de romantische komedie Valentino

De 40-jarige cabaretier gaat de Marokkaan Fahrid spelen, die zich voordoet als een Italiaan omdat hij bij het automerk Maserati wil werken. Dat heeft producent Lemming Film vrijdag bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat Amhali een hoofdrol in een film krijgt. "Toen producent Lemming Film mij benaderde voor deze rol, wist ik dat deze rol mij op het lijf geschreven was", vertelt de komiek.

"Want als je aan een romantische, charmante Italiaan denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan mij."

Dekmantel

Amhali vertelt dat zijn personage van plan is zijn dekmantel af te leggen als hij eenmaal bij Maserati werkt. "Maar dan wordt hij verliefd op de dochter van de Nederlandse baas", vertelt Amhali aan De Telegraaf.

"En de dochter Monique is meer dan gecharmeerd van zijn Italiaanse maniertjes, dus hij houdt het nog maar even vol."

Italiaan

Amhali, die eerder in films als Doodslag en Spion van Oranje te zien was, geeft toe dat hij in het verleden ook wel eens heeft gedaan alsof hij een Italiaan of Spanjaard was. "Dat was handig om een discotheek binnen te komen."

De opnames van Valentino gaan deze zomer van start. De regie ligt in handen van Remy van Heugten, bekend van onder meer de tv-serie Van God Los. Amhali is tevens creatief producent van de film. "Er is een origineel Frans script, dat we bewerken. Het is een fantastisch project."

Valentino is vanaf 31 januari te zien in de Nederlandse bioscoop.