AMSTERDAM - Alec Baldwin gaat een documentaire maken over het filmfestival van Cannes. De docu over het reilen en zeilen van het festival aan de Franse Côte d'Azur moet geld opbrengen om een andere film te maken.

Regisseur en scenarist James Toback voert de regie, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De opnamen van de documentaire getiteld Seduced and Abandoned beginnen woensdag, op de eerste dag van het festival.

Camera's volgen Baldwin en Toback die in Cannes proberen een ander filmproject financieel rond te krijgen. De twee banen zich een weg tussen de talloze feestjes en diverse bijeenkomsten.

Queeste

"Het idee is ontstaan uit gesprekken die Alec en ik al lang voeren", vertelt Toback. "We hebben besloten naar Cannes te gaan om opnamen te maken van onze queeste om geld te vinden om een speelfilm te kunnen maken." Als ze het filmproject dat in de docu aan bod komt, kunnen financieren, zijn ze van plan die film ook echt te maken.

"Deze docu gaat over het proces, we documenteren de vooruitgang en het potentiële succes of mislukken van ons project." De twee hebben regisseur Martin Scorsese al geïnterviewd en in Cannes willen ze Bernardo Bertolucci en Roman Polanski ondervragen over het festival. Ook diverse filmsterren moeten aan bod komen.

Het filmfestival van Cannes duurt tot en met zondag 27 mei.