AMSTERDAM - Tom Cruise gaat zeer waarschijnlijk Van Helsing spelen in een nieuwe film over de vampierjager uit het boek Dracula.

Filmstudio Universal heeft Alex Kurtzman en Roberto Orci, het schrijvers- en producentenduo dat ook Star Trek en Transformers in een nieuw jasje stak, aangetrokken om de film van de grond te krijgen en te produceren. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

"Alex en Roberto zijn twee zeer getalenteerde schrijvers en producenten die de waarde van een geweldig verhaal kennen", laat Universal weten in een verklaring. "Ze hebben meegewerkt aan het succes van de grootste kaskrakers van Hollywood en we hopen dat ze dit succes bij Universal kunnen voortzetten."

De twee gaan ook de reboot van The Mummy produceren. De 49-jarige Cruise gaat Van Helsing coproduceren. Hij werkte eerder samen met Kurtzman en Orci bij de productie van Mission Impossible II. Wanneer de productie van de nieuwe Van Helsing-film in gang wordt gezet, is nog niet bekend.

Hugh Jackman

Het personage Abraham van Helsing werd voor het eerst beschreven in het boek Dracula van Bram Stoker. Daarin is hij een Nederlandse vampierjager. Hugh Jackman speelde Van Helsing in 2004 in de gelijknamige film.

Van Helsing werd niet enthousiast ontvangen en een vervolg bleef daarom uit. Rutger Hauer zal volgend jaar in de 3D-film Dracula van Dario Argento te zien zijn als Van Helsing.