AMSTERDAM - Filmmaker Guillermo del Toro gaat een film produceren over een gezin dat in 1873 alle gasten vermoordde van het hotel dat het runde. 

"Het is een mooi, gruwelijk en tegelijkertijd poëtisch verhaal, gebaseerd op een beroemde zaak", zegt Del Toro tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het gezin, ook wel The Bloody Benders genoemd, bestond uit vader, moeder, zoon en dochter. Hun hotel in de Amerikaanse staat Kansas heeft twintig gasten gekend, die het etablissement nooit meer levend hebben verlaten. Ze werden vermoord en beroofd door de leden van het gezin, die nooit voor hun daden werden gestraft.

Prairie

"De VS zaten toen in een grote overgang naar de moderne tijd, maar op de prairie met die uitgestrekte landschappen kon je nog dagen, of zelfs weken reizen zonder te iemand tegen te komen", vertelt Del Toro. "Dus gebeurt er niets tot deze brute moordpartij en daarna keert de rust weder. Dat ritme vond ik heel interessant."

Het scenario, dat naar het gezin The Bloody Benders heet, is geschreven door Adam Robitel, een protegé van regisseur Bryan Singer. Del Toro is niet van plan de film te regisseren. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.