AMSTERDAM - Bridesmaids en The Hunger Games voeren de nominatielijst aan van de MTV Movie Awards. De films maken elk kans op acht filmprijzen, waaronder voor beste cast en film van het jaar. 

In die laatste categorie zijn ook Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, The Help en The Twilight Saga: Breaking Dawn-Part 1 genomineerd voor de prijs die op 3 juni wordt uitgereikt..

Emma Stone, Emma Watson, Jennifer Lawrence, Kristen Wiig en Rooney Mara maken kans op een MTV Movie Award voor beste actrice. Bij de mannen strijden Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Joseph Gordon-Levitt, Josh Hutcherson en Ryan Gosling om die titel.

Gevechten

Ook zijn er vijf filmgevechten om de MTV-prijs: Channing Tatum en Jonah Hill versus Kid Gang in 21 Jump Street, Daniel Radcliffe versus Ralph Fiennes in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson versus Alexander Ludwig in The Hunger Games, Tom Cruise versus Michael Nyqvist in Mission Impossible: Ghost Protocol, en Tom Hardy versus Joel Edgerton in Warrior.

Kus

De kanshebbers op de MTV Movie Award voor beste filmkus zijn Channing Tatum en Rachel McAdams in The Vow, Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson in The Hunger Games, Robert Pattinson en Kristen Stewart in The Twilight Saga: Breaking Dawn-Part 1, Rupert Grint en Emma Watson in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 en Ryan Gosling en Emma Stone in Crazy, Stupid, Love.

De genomineerden zijn in tegenstelling tot andere jaren uitgekozen door filmmakers. De winnaars van de filmprijzen worden wel door het publiek bepaald.