Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Una noche,

Cubaanse acteurs overgelopen naar VS

MIAMI - Twee Cubaanse acteurs die een hoofdrol spelen in een film over jonge Cubanen die na een vlucht asiel aanvragen in de Verenigde Staten, zijn nu daadwerkelijk overgelopen naar Amerika.
Door ANP

Javier Nunez Florian en Anailin de la Rue, twee 20-jarige acteurs, spelen de hoofdrollen in de film Una Noche. Het verhaal vertelt over drie vrienden die op een nacht over zee Cuba ontvluchten. De acteurs verdwenen spoorloos toen hun vliegtuig op weg naar een filmfestival in New York een tussenstop maakte in Miami.

De producent van de film had zich wel bij de politie in Miami gemeld nadat hij het tweetal op het vliegveld uit het oog was verloren. Maar de politie wilde pas na 24 uur een zaak maken van de mogelijke verdwijning.

Carrière

De acteurs hebben een immigratie-advocaat in de arm genomen die een verblijfsvergunning voor de Cubanen probeert te regelen. Zij hopen in Hollywood carrière te kunnen maken.

Het zijn de eerste Cubanen die de afgelopen jaren tijdens een kort verblijf in de VS proberen asiel aan te vragen. In 2008 liep zelfs een volledig footballteam over nadat zij in Florida een wedstrijd hadden gespeeld.

De film zelf won overigens op het festival in New York diverse prijzen.


Lees meer over:

Cuba

Aanbevolen artikelen