AMSTERDAM - Hugh Grant heeft de stem ingesproken voor de hoofdpersoon uit de poppenanimatiefilm The Pirates! Voor zijn familie was de stem van de Brit onherkenbaar.

"Ik heb veel jonge neefjes en nichtjes die de trailer van de film hebben gezien en die niet geloofden dat ik het was", zegt Grant voor de camera van Novum Nieuws.

In The Pirates! is Grant te horen als de ijdele Pirate Captain. Zijn stem lijkt in niets op het beroemde piratenpersonage van Johnny Depp uit de Pirates of the Caribbean-films. "Nee, ik heb mijn personage totaal niet met hem vergeleken." De hoofdpersoon in de film is dan ook geen typische piraat met een ooglapje en een alcoholprobleem.

Geen accent

"Peter Lord heeft heel duidelijk gemaakt dat hij geen klassiek piratenaccent wilde in de film", aldus Grant. Volgens Lord is de Pirate Captain een atypische piraat. "Hij heeft niet de zorgen die piraten normaal hebben, maar maakt zich vooral druk om zijn baard", zegt de regisseur die twaalf jaar geleden Chicken Run maakte.

De stemrol in The Pirates! is de eerste van Hugh Grant. De 51-jarige acteur is beroemd om rollen in komische films als Notting Hill en Love Actually. "Dat is het enige wat ik kan, komedie. Ik kan niet serieus acteren."

De Britse film is gemaakt siliconenpoppen die per beeldje moesten worden aangepast. Deze zogeheten stopmotiontechniek is zeer tijdrovend. Meer dan dertig animators werkten vijf jaar aan de film. The Pirates! draait vanaf donderdag in de bioscopen.