AMSTERDAM - Jack White gaat de muziek schrijven, spelen en produceren voor de western The Lone Ranger, met Johnny Depp en Armie Hammer in de hoofdrollen.

Het wordt de eerste keer dat de 36-jarige rocker de muziek van een hele film op zich neemt.

White, vooral bekend van zijn bands The White Stripes, The Raconteurs en Dead Weather, schreef eerder al de titelsong voor de Bondfilm Quantum Of Solace uit 2008. Ook maakte hij een nummer voor de film Cold Mountain uit 2007.

"Jack is een fantastische songwriter met een unieke stijl", zegt Jerry Bruckheimer, die de film produceert, tegen het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. "We zijn benieuwd naar zijn geheel eigen versie van de Ouverture Wilhelm Tell."

Rossini

Dat klassieke stuk van Giochina Rossini uit 1829 is steevast gebruikt voor de radio- en tv-series van The Lone Ranger uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Het vormt ook de basis van Whites openingsmuziek van de film.

Bruckheimer vertelt dat het idee om White te vragen eigenlijk van regisseur Gore Verbinski komt. "Gore kwam ermee en Johnny stemde er meteen mee in. We zijn allemaal heel blij dat Jack meedoet."

Texas Ranger

The Lone Ranger vertelt het verhaal van een gemaskerde oud-Texas Ranger, de rol van Hammer, en zijn trouwe metgezel Tonto, een Navajo-indiaan gespeeld door Depp.

Ze moeten het opnemen tegen een woeste boevenbende onder leiding van de beruchte Butch Cavendish, een rol waarvoor countryzanger Dwight Yoakam in de race is. The Lone Ranger verschijnt volgend jaar mei in de bioscoop.