AMSTERDAM - Jessica Chastain gaat waarschijnlijk een sexy wetenschapper spelen in de superheldenfilm Iron Man 3. 

De bijrol was de actrice, die vorig jaar een Oscarnominatie kreeg voor The Help, al eerder aangeboden maar ze had toen vanwege andere filmprojecten geen tijd.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 35-jarige Chastain moest de rol eerder weigeren omdat ze een overvolle agenda had door onder meer een rol in Zero Dark Thirty, een film over de jacht op Osama Bin Laden van regisseuse Kathryn Bigelow. De opnames voor die film zijn echter vervroegd.

Cast

Daarom heeft Chastain nu de handen vrij voor Iron Man 3, waarvan de opnames later dit jaar van start gaan. Ze doet in haar rol van sensuele wijsneus niet onder voor de briljante Tony Stark, Iron Mans alter ego gespeeld door Robert Downey Jr.

Naast Downey keren ook Gwyneth Paltrow en Don Cheadle terug. Paltrow speelt Starks assistent Pepper Potts. Cheadle kruipt in de rol van zijn goede vriend Lt. Col. James Rhodey, ook bekend als War Machine. Verder speelt Guy Pearce de rol van Dr. Aldrich Killian, een wetenschapper die het extreem dodelijke serum Extremis maakt. Ook Ben Kingsley zou een, nog onbekende, rol in de film hebben.

Over de plot is nog weinig bekend. Iron Man 3, onder regie van Shane Black, verschijnt over precies een jaar in de Nederlandse bioscopen.